Ravitsemustaito
Suomalainen ruoka, ravintoaineet ja ravinnon terveysvaikutukset ovat kirjan keskeisiä sisältöjä. Elintoimintoja kirjassa käsitellään ravitsemusfysiologian näkökulmasta.Lue lisää
Suomalainen ruoka, ravintoaineet ja ravinnon terveysvaikutukset ovat kirjan keskeisiä sisältöjä. Elintoimintoja kirjassa käsitellään ravitsemusfysiologian näkökulmasta.Lue lisää
Suomalainen ruoka, ravintoaineet ja ravinnon terveysvaikutukset ovat kirjan keskeisiä sisältöjä. Elintoimintoja kirjassa käsitellään ravitsemusfysiologian näkökulmasta.Lue lisää
Teos on suunnattu ravitsemustieteen perusopintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Kirja on kuitenkin käyttökelpoinen ja luotettava perusteos jokaiselle, joka on kiinnostunut ravitsemuksestaan. Teos rakentuu seuraavasti: 1. luku valottaa ravitsemuksen tutkimusta: ruokavalion kehitystä ja tutkimustiedon luotettavuutta. 2. luku tiivistää, mitä ravintoaineita saamme eri ruokaryhmistä. Luku sisältää ravitsemussuosituksiin perustuvia ruokavaliosuunnitelmia, ja esimerkiksi kasvisruokailija voi koostaa tasapainoisen ruokavalion kirjan ohjeiden avulla. 3.–4. luvut lisäävät elimistön toiminnan ymmärrystä ravitsemusfysiologian näkökulmasta. 5. luku keskittyy tarkastelemaan ravinnon vaikutusta hyvinvointiimme. Kirjoittajat ovat ravitsemustieteen asiantuntijoita ja opettajia Helsingin yliopistossa: opettaja Eeva Voutilainen, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ja ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen.
Teos on suunnattu ravitsemustieteen perusopintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Kirja on kuitenkin käyttökelpoinen ja luotettava perusteos jokaiselle, joka on kiinnostunut ravitsemuksestaan. Teos rakentuu seuraavasti: 1. luku valottaa ravitsemuksen tutkimusta: ruokavalion kehitystä ja tutkimustiedon luotettavuutta. 2. luku tiivistää, mitä ravintoaineita saamme eri ruokaryhmistä. Luku sisältää ravitsemussuosituksiin perustuvia ruokavaliosuunnitelmia, ja esimerkiksi kasvisruokailija voi koostaa tasapainoisen ruokavalion kirjan ohjeiden avulla. 3.–4. luvut lisäävät elimistön toiminnan ymmärrystä ravitsemusfysiologian näkökulmasta. 5. luku keskittyy tarkastelemaan ravinnon vaikutusta hyvinvointiimme. Kirjoittajat ovat ravitsemustieteen asiantuntijoita ja opettajia Helsingin yliopistossa: opettaja Eeva Voutilainen, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ja ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen.
Teos on suunnattu ravitsemustieteen perusopintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Kirja on kuitenkin käyttökelpoinen ja luotettava perusteos jokaiselle, joka on kiinnostunut ravitsemuksestaan.
Teos rakentuu seuraavasti: 1. luku valottaa ravitsemuksen tutkimusta: ruokavalion kehitystä ja tutkimustiedon luotettavuutta. 2. luku tiivistää, mitä ravintoaineita saamme eri ruokaryhmistä. Luku sisältää ravitsemussuosituksiin perustuvia ruokavaliosuunnitelmia, ja esimerkiksi kasvisruokailija voi koostaa tasapainoisen ruokavalion kirjan ohjeiden avulla. 3.–4. luvut lisäävät elimistön toiminnan ymmärrystä ravitsemusfysiologian näkökulmasta. 5. luku keskittyy tarkastelemaan ravinnon vaikutusta hyvinvointiimme.
Kirjoittajat ovat ravitsemustieteen asiantuntijoita ja opettajia Helsingin yliopistossa: opettaja Eeva Voutilainen, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ja ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen.
ISBN | 978-952-63-4406-5 |
---|---|
GTIN | 9789526344065 |
Painosnumero ja -vuosi | - |
Tekijät | Mikael Fogelholm, Marja Mutanen, Eeva Voutilainen |
Kouluaste | Ammatillinen koulutus |
Kurssi / luokka | - |
Sivua | - |
ISBN | 978-952-63-4406-5 |
---|---|
GTIN | 9789526344065 |
Painosnumero ja -vuosi | - |
Tekijät | Mikael Fogelholm, Marja Mutanen, Eeva Voutilainen |
Kouluaste | Ammatillinen koulutus |
Kurssi / luokka | - |
Sivua | - |
ISBN | 978-952-63-1471-6 |
---|---|
GTIN | 9789526314716 |
Painosnumero ja -vuosi | 1.-3. painos, 2016 |
Tekijät | Eeva Voutilainen, Mikael Fogelholm, Marja Mutanen |
Kouluaste | Ammatillinen koulutus |
Kurssi / luokka | - |
Sivua | 216 |